Een route door 3 prachtige gebieden

De route van de Trail Run Oisterwijk leidt de deelnemers op zaterdag 17 september door 3 prachtige gebieden. Natuurlijk loop je daar op die dag dwars door heen, maar we geven je met plezier alvast een voorproefje. In dit artikel gaan we daarom kort in op de verschillende gebieden die je op het parcours tegen komt.
Landgoed ’t Lot

Landgoed ’t Lot is 20 hectaren groot en dat begraast wordt door de schaapskudde van Stijn Hilgers. Het kempisch heideschaap zorgt door zijn begrazing voor een variëteit aan planten. Op dit landgoed zijn enkele kavels te koop waarop een prachtig huis gebouwd kan worden.

 

post-image-5

 

Landgoed de Rozephoeve

Landgoed De Rozephoeve is 540 ha. groot en ligt in Nationaal Landschap Het Groene Woud. De particuliere eigenaars spannen zich al enkele jaren in om het landgoed duurzaam te beheren, voor nu en voor de toekomst. Op het landgoed bevinden zich prachtige boerderijen en de bossen nodigen uit voor een heerlijke wandeling. Over het landgoed meandert de Rosep. Een beekje dat in zijn oude staat is hersteld en waar het ijsvogeltje regelmatig wordt gezien.

 

post-image-4

 

De Kampina

De Kampina is een natuurgebied met bos, heide en beekdalen gelegen tussen Boxtel en Oisterwijk. Het gebied is sinds 1929 grotendeels eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten en is ruim 1200 hectare groot. De grote heide van de Kampina is een waardevol natuurgebied, waar zeldzame planten en dieren voorkomen.

 

post-image-3